Sztuka żywnościowa

Total
0
Shares

Myśląc o sztuce przeważnie mamy na myśli obrazy na płótnie, szkice, freski, lub popularną w dzisiejszym świecie sztukę konceptualną. Malarstwo przeważnie cechuje konwencjonalne podejście, sztukę nowoczesną zaś konieczność unikania sztampy, łamania konwencji. Jak połączyć te dwa różne światy? Jak stworzyć dzieło awangardowe, a przy tym niepozbawione swoistego piękna? Wystarczy dzialać w strefie nietykanej raczej przez oba trendy – zająć się jedzeniem 😉

Oto efekty (kliknięcie na obrazek przeniesie nas do stron z większą ilością dzieł):

Warzywne kopie znanych obrazów

Flagi z jedzenia

United Steaks of America

Na koniec inny surowiec, a równie ciekawe efekty. Banknoty:

Artykuły podobne

Tissot Pr50 sport

Dość niecodzienny to gadżet, bo i drogi, i mało funkcjonalny. Ale bajerem jest niezwyłym. Tissot PR50 chronograph w wersji sport to klasyczne arcydzieło szwajcarskiego zegarmistrzostwa. Stalowa koperta, szafirowe i niepodatne…
Zobacz więcej ...