Sushi wzbudza skojarzenia z subtelnym wyrafinowaniem smaku. Wielbiciele nie boją się używać nawet tak górnolotnych określeń, jak ?poezja dla podniebienia?. W Polsce to japońskie jedzenie zdobywa coraz większą popularność, choć nadal wielu uważa je za przejaw nadmiernego luksusu. Większość z nas jada sushi w restauracjach. Jednak najwięksi smakosze zapewne choć jeden raz myśleli o tym, żeby wykonać je własnoręcznie w domowym zaciszu.

Pamiętajmy, że sukces w kuchni zależy nie tylko od zapewnienia odpowiednich walorów smakowych, lecz także od estetyki. Sushi musi być pięknie podane. Ażeby przy stole poczuć się jak w Japonii (lub chociaż jak w jednej z wielu wyrastających w Polsce jak grzyby po deszczu susharni), konieczny jest komplet pięknych  kwadratowych talerzy i innych niezbędnych akcesoriów. Tylko coś tak cudownego jak sushi zasługuje na takie cudowne naczynia ? mówię to jako wielki miłośnik wszelakich maków i innych japońskich przysmaków 😉 W skład kompletu wchodzą talerze, turkusowe podstawki pod pałeczki w kształcie listków i oczywiście drewniane pałeczki. Całość cechuje wytworna elegancja.

Kupisz w: Nagomi

Cena: 230 zł

Artykuły podobne